Cu ajutorul limbajului HTML poti construi pagini web nu foarte pretentioase insa reprezinta un inceput pentru realizarea site-urilor profesionale. Sigur ca va trebui sa mai treaca ceva timp pana vei putea realiza pagini web complexe ca cele ale marilor firme, insa asa cum spuneam, invatarea limbajului HTML reprezinta un inceput. Pe parcursul acestui curs, vei gasi foarte multe exemple, iar in ultima lectie, folosind notiunile invatate, vom realiza impreuna site-ul unei gradinite particulare.
Ce este limbajul HTML?
HTML este prescurtarea de la Hypertext Markup Language, ceea ce reprezinta de fapt limbajul pe care browserele de internet il inteleg si cu ajutorul lui pot fi afisate paginile web. Limbajul HTML nu este greu de invatat, asa cum te vei putea convinge din acest curs. Este de ajuns sa cunosti tag-urile de baza ale acestui limbaj (vom vedea mai incolo ce inseamna aceste tag-uri) pentru a putea crea o pagina web. Pentru aceasta trebuie sa exersezi cat mai mult, incepand cu exemplele din cadrul cursului HTML pe intelesul tuturor, sa scrii tu codul pentru fiecare exemplu. In felul acesta vei dobandi foarte repede cunostintele de baza, care te vor ajuta sa creezi pagini web din ce in ce mai performante.
De ce trebuie sa invat HTML?
Exista multe programe cu ajutorul carora scrierea codului HTML nu mai este necesara, aceste programe scriindu-l in locul tau. Insa aceste programe nu fac subiectul acestui curs, iar pentru a putea construi o pagina web este nevoie cel putin de niste cunostinte elementare de HTML pe care am incercat sa le explicam in cadrul cursului. Cursul de fata se adreseaza, in primul rand, celor care vor sa invete limbajul HTML, si astfel, prin scrierea codului, sa detina controlul absolut asupra viitoarei pagini web. Aceste programe se numesc editoare HTML si pot fi de doua tipuri: editoare clasice si editoare de tipul WYSIWYG (What You See Is What You Get, care se traduce prin ceea ce vezi este ceea ce obtii). In cazul celei de-a doua categorii de editoare HTML, utilizatorii nu trebuie decat sa se ocupe de partea grafica, de asezarea in pagina etc., scrierea codului HTML ramanand in seama acestor programe. O observatie demna de luat in seama este si aceea ca cele mai bune editoare HTML nu sunt gratuite. Sfatul meu este ca pentru realizarea paginilor web sa folosesti un editor HTML, care iti este cel mai de folos, dar numai atunci cand te vei familiariza cu limbajul HTML.
Invatarea limbajului HTML are trei mari avantaje:
- este foarte simpla si nu necesita mult timp
- ofera controlul absolut asupra realizarii paginii web
-poti folosi in cadrul paginilor pe care le vei realiza secvente de cod HTML "imprumutate" de la alte pagini web .
Ce trebuie sa stiu pentru a ma apuca sa invat HTML?
Invatarea limbajului HTML este foarte usoara, nu ai nevoie decat de urmatoarele: sa stii sa utilizezi un editor de text (ex: Notepad etc.) sa ai cel putin un browser de internet (ex: Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome etc.) sa-ti faci un pic de timp liber (de exemplu o jumatate de ora pe zi), pentru a urma cursul de fata si pentru a scrie tu fiecare exemplu pe care-l vei intalni aici Acum, inainte de a incepe, este cazul sa-ti pui cel putin urmatoarele doua intrebari: Vreau sa invat limbajul HTML? Ma va ajuta cu ceva daca o sa stiu sa fac pagini web folosind HTML?
Daca ai raspuns afirmativ la aceste intrebari, sa trecem la fapte, adica la realizarea primului document HTML. Sa incepem, deci, prima lectie, in care vom afla care este structura unui document HTML. In partea dreapta a site-ului (atat in pagina cursului, cat si in paginile lectiilor) ai cuprinsul cursului si poti merge in orice moment la oricare dintre lectiile cursului (trebuie doar sa dai un click pe numele lectiei care te intereseaza). Scopul este ca atunci cand ai uitat o notiune invatata intr-o alta lectie sau pur si simplu vrei sa treci de la o lectie la alta, sa o poti face cu usurinta, doar cu un simplu click...
0 comments:
Trimiteți un comentariu